Vart vill du resa?

Efter drygt ett år där man knappt kunnat handla i affären på egen hand så är det skönt att se att det finns en framtid. En framtid där vi har mer kontroll på pandemin, och där vi kan börja leva som vanligt igen. Det jag själv ser fram emot mest är att kunna resa igen och ett ställe jag längtar till är Thailand. Den goda maten, solen, värmen och alla underbara människor! 

Vart skulle du själv ställa kosan om du fick lov att resa idag? Troligen något varmt ställe med där det finns både roliga turistmål och kulinariska upplevelser skulle jag tro. Glöm bara inte bort att kolla upp vilket resekort som funkar bäst dit du vill åka. Hos https://www.crediwizz.se har de gjort en bra jämförelse där man kan läsa mer om de olika alternativen som finns. 

Vaccination och passet

Jag har läst en hel del om det här med coronapasset som de verkar vilja att vi ska använda. Jag är faktiskt ganska kluven i frågan om jag ska vara ärlig. Å ena sidan så vill jag ju utomlands och om ett elektroniskt dokument som visar att jag är vaccinerad krävs så får jag väl ordna det. men samtidigt så är det ju ett ordentligt kliv in i min personliga integritet.

Vad blir nästa steg? Ska det stå med om vi har epilepsi, om vi har en blodsjukdom eller annat? Kommer patienter med HIV att få kalla handen i framtiden när de vill ut och resa? Många frågor, men få svar än så länge så det är väl bara att ta det lite lugnt och vänta. 

17 May 2021