När är det dags att ringa en elektriker?

Även om du tycker att du har bra koll på el och att du borde kunna dra lite kablar själv, eller göra en elinstallation, så är det i många fall så att du faktiskt inte får! Visst finns det en hel del saker en privatperson får göra med el, men i lika många fall är det krav på att anlita en behörig elektriker i Båstad. Om det är något med el, som du får göra, tänk då på att du måste veta vad du gör samt göra allt på ett säkert sätt. Om det går fel med en elinstallation, så kan det leda till en katastrof. Har du själv utfört något med el du inte är behörig för, så kan det hända att din hemförsäkring inte täcker det.

Då ska du anlita elektriker

En elektriker i Båstad kan vara bra att anlita om det gäller jobb med den fasta elinstallationen. Så ska du byta en strömbytare, installera golvvärme, installera el till spis eller annat, så ring då en elektriker.

Däremot, om du ska byta glödlampa, montera skarvsladd, reparera sladdar och annat, så är det tillåtet att göra själv, så länge du har kunskaper om det du gör samt gör det på säkert sätt. Är du det minsta osäker, så är det bättre att även då ringa en elektriker.

För att få koll på vad du får göra och inte får göra, så kika gärna in på Elsäkerhetsverkets hemsida. 

6 Jan 2022