Tvätta hustaket så håller det längre

Väder, vind och åren, de gör att det kommer en massa smuts på taket. Det kan även vara så att mossa börjar växa där. Det gäller att se till att ta hand om taket och göra rent det ibland så att det inte förstörs av alla dessa saker. Mossa drar till sig fukt och det kan gå igenom taket. Gör det de, då är det dags ringa en takläggare i Flen direkt! Att göra en taktvätt ibland är ett bra sätt att ta hand om taket på. Du kan göra det på egen hand eller anlita experter. 

Taktvätt ger taket längre livslängd

När man tvättar ett hustak så spolar man bort smuts, alger, mossa med mera från taplattorna. Det gör att risken för fuktskador minskar. Både mossa och smuts som får sitta kvar, kan göra att taket slits ut och att det börjar gå sönder. Det gör att du kanske måste satsa på en takkläggning i Flen tidigare än tänkt. Taktvätt gör att det tar längre tid innan du måste byta ut ditt tak helt och hållet.

En professionell taktvättare brukar se till att tvätta med en effektiv högtryckstvätt med varmt vatten som spolar bort smuts, skräp och mossa. Om det är grymt mycket mossa, så skrapas det bort före tvätten.

Efter tvätten kan det vara bra att behandla det för att förhindra mossan att komma tillbaka allt för snabbt. Det kan bland annat göras med akrylat eller isonit.

4 Jun 2021