Är det värt att satsa på en elbil?

Det sägs ju att köra på el, det är hållbart, ekonomiskt och roligt. Visst kan det vara det, men huruvida alla bilar ska bli eldrivna eller inte, det är något som delar alla i tu. En del föredrar dem, andra vill inte ha dem och en tredje kan tänka sig en hybrid. Om du har en elbil eller funderar att skaffa en, satsa gärna på att installera en laddbox. Det så att du kan ladda upp den hemma!

Olika fördelar med att köra elbil

Den största miljövinsten med en elbil, jämfört med en som drivs av bensin, är att den släpper ut så mycket mindre koldioxid medan du kör den. Sen har den ju en längre hållbarhet. Om du ser till att även ladda med en laddbox och förnybar el, så är det ännu bättre för miljön.

En elbil är billigare att köra än att köra en bil som drivs med bensin eller med diesel. Sedan är det lägre skatt på dem, samt att servicen på dem är ofta billigare. Det som kostar, det är ofta inköp av själva bilen.

Då elbilen varken har en växellåda eller motor som behöver varvas upp, accelererar den snabbt. Det finns även sportigare modeller, som Tesla och andra tagit fram. 

En bil som går på el låter generellt mycket mindre än en vanlig bensinbil, och bidrar på så sätt till en hållbar och tyst stadsmiljö. 

Att äga en elbil är enklare än vad många tror. Om du dessutom har en laddbox hemma slipper du att åka till macken och du vaknar till en nyladdad bil varje morgon.

9 Jan 2022